Akcije

Humanitarni koncert za potrebe djece s invaliditetom

Humanitarni koncert za potrebe djece s invaliditetom

Humanitarni koncert za pomoć djeci s invaliditetom smo pokrenuli u suradnji s gđom Vesnom Mačković iz građanske inicijative ''Pomozimo djeci s invaliditetom''. Koncert se održao u Nadbiskupskom sjemeništu, 22. travnja 2014., u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, a sav prihod od koncerta je doniran za potrebe najugroženijih obitelji članova Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

Odmah na početku koncerta, u vrlo emotivnom govoru publici se u ime Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije obratio Ante Raos koji je govorio o psihosocijalnim i institucionalnim preprekama i problemima s kojma se suočavaju osobe s inavliditetom u našem društvu.

Zahvaljujemo klapama i pjevačima koji su sudjelovali na koncertu i na taj način dali svoj obol ovoj vrijednoj akciji, ansamblu Elektrodalmacija, Milanu Terzi, klapi Štorija, klapi Ventula, klapi Praska, klapi Pasika, klapi Kampaneli, Marinu Čargi i sopranistici Maji Andijolić.
 
Kako bi još više senzibilizirali javnost za probleme osoba s invaliditetom na Vidik festu smo u Kinu Karaman, u četvrtak 24. travnja 2014. s početkom u 17.30 sati, prikazali dokumentarni film ''Danas sam ovdje'' inicijative ''Pomozimo djeci s invaliditetom''.
Rubrike: 

Silvana Ćurković: Posebno me dirnulo s kolikom ljubavlju roditelji pomažu svojoj bolesnoj djeci

Silvana Ćurković

Otvorenje prvog VIDIK festa počelo je humanitarnim koncertom u Nadbiskupskom sjemeništu u suradnji s Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije. Humanitarna pomoć prikupljala se za socijalno ugroženu obitelj Mišetić iz Oraha pokrej Vrgorca. Inicijativa za ovu vrijednu akciju potekla je od aktivistice gđe Silvane Ćurković koja nam se obratila s željom da pomogne obitelji koja ne može sama bez pomoći drugih nastaviti svoju životnu borbu. Gđa Ćurković godinama nesebično pomaže bolesnima, nemoćnima i socijalno ugroženim građanima a za svoj angažman na području humanitarnog djelovanja dobila je niz nagrada i priznanja.

Rubrike: 

Humanitarni koncert za braću Mišetić

Na prvom VIDIK festu u ponedjeljak 22. travnja 2013. održan je humanitarni koncert u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije. Sav prihod doniran je na inicijativu gđe Silvane Ćurković, dobitnice županijske nagrade za humanitarni rad 2014., za pomoć ugroženoj obitelji Mišetić.

Na koncertu je sudjelovalo veći broj klapa i izvođača, ansambl Elektrodalmacija, Milan Terze, klapa Neverin, klapa Mriža, klapa Činkvina i klapa Ankora i Danijela Babić.

Ponosni smo što smo ovom vrijednom akcijom skupili oko 9.000 kn za potrebe liječenja braće Franje i Mihovila Mišetića. U sklopu VIDIK festa svake godine će se organizirati najmanje po jedna humanitarna akcija u cilju promicanja solidarnosti i društvene odgovornosti.

Rubrike: