Humanitarni koncert za potrebe djece s invaliditetom

Humanitarni koncert za pomoć djeci s invaliditetom smo pokrenuli u suradnji s gđom Vesnom Mačković iz građanske inicijative ''Pomozimo djeci s invaliditetom''. Koncert se održao u Nadbiskupskom sjemeništu, 22. travnja 2014., u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, a sav prihod od koncerta je doniran za potrebe najugroženijih obitelji članova Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

Odmah na početku koncerta, u vrlo emotivnom govoru publici se u ime Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije obratio Ante Raos koji je govorio o psihosocijalnim i institucionalnim preprekama i problemima s kojma se suočavaju osobe s inavliditetom u našem društvu.

Zahvaljujemo klapama i pjevačima koji su sudjelovali na koncertu i na taj način dali svoj obol ovoj vrijednoj akciji, ansamblu Elektrodalmacija, Milanu Terzi, klapi Štorija, klapi Ventula, klapi Praska, klapi Pasika, klapi Kampaneli, Marinu Čargi i sopranistici Maji Andijolić.
 
Kako bi još više senzibilizirali javnost za probleme osoba s invaliditetom na Vidik festu smo u Kinu Karaman, u četvrtak 24. travnja 2014. s početkom u 17.30 sati, prikazali dokumentarni film ''Danas sam ovdje'' inicijative ''Pomozimo djeci s invaliditetom''.